Verjaardagallergie.

Het woord bestaat niet. De allergie ook niet. Toch heb ik er last van.

Waar het vandaan komt geen idee. Vroeger vond ik verjaardagen leuk en gezellig. Zowel om thuis te vieren als om de verjaardag van een ander te vieren. Maar sinds de komst van Pipp is het eigenlijk veranderd. Ik vond het toen al een onderneming om alles geregeld te hebben voordat we de deur uit gingen. En dan zit je op een verjaardag en moet er een fles gemaakt worden, luier verschoond, tukje gedaan, etc etc. Ontspannen op de bank zitten je drankje drinken en je taartje eten zit er gewoon niet meer in. Bij ons niet althans. De komst van Vido maakte het er niet beter op. Enkel nog veel zwaarder.

Mensen lijken er soms niet bij stil te staan wat een organisatie het is om met 5 kinderen de deur uit te gaan. En wat er nodig is om met Vido veilig en compleet weg te gaan. Medicijnen mee, rolstoel, rollator, extra kleding, eigen beker en drinken, eventueel hulpmiddelen om hem hygiΓ«nisch te kunnen katheteriseren op locatie en een verschoning te kunnen geven. Dan is het altijd nog maar de vraag of hij bij de jarige wel ruimte heeft om met zijn rolstoel of rollator te kunnen bewegen.

Dan komt daar Djix nog bij. Behalve het medische stukje is het bijna hetzelfde riedeltje als bij Vido. En dan hebben we het nog niet over de buien van 5 kinderen. En de beperkte ruimte in de auto. Kortom, het is echt niet relaxt.

Maar dit geldt ook voor thuis een verjaardag vieren. Want die kinderen die blijven gewoon πŸ˜‚. Gelukkig zijn ze dan wel in hun eigen omgeving, maar op zo een dag zijn ze altijd wat extra vervelend en veeleisender. Loop je je benen onder je lijf vandaan om er aan het eind van de dag achter te komen dat je geen moment hebt stilgezeten. Zo werkt het bij ons in ieder geval. Ik kan mensen niet alles zelf laten pakken en doen. Dat zit gewoon niet in me.

Woensdag de 27e Juni ben ik jarig. En je raad het al, ik vier het niet. Ons gezin en aanhang is voldoende. En toch voel ik me altijd lullig als mensen me vragen wanneer ik het vier en ik ze dan moet vertellen dat ik het niet vier.

“Oh jammer. Ik heb jullie al zo lang niet gezien.” of “Oh jammer ik was wel benieuwd hoe jullie nieuwe huis eruit ziet.”

Ik snap dat dat jammer is. Maar het geeft mij echt een hoop rust wetende dat ik geen stress dag tegemoet ga. We zijn inmiddels verhuisd. Het is nog niet helemaal af maar niets wat het bekijken van onze nieuwe woning in de weg staat. Onze agenda is allang niet meer zo vol als hij was dus langskomen kan ook een stuk makkelijker. Ik kies er echt heel bewust voor.

De verjaardagen van de kinderen zullen we echter altijd vieren. Misschien minder uitgebreid dan voorheen, maar ze zullen ongetwijfeld hun dag krijgen.

Ook wordt het steeds lastiger om lang weg te zijn met Vido. Hij wordt groter en zijn zorgbehoefte ook. En zijn hulpmiddelen niet te vergeten. Dus veel verjaardagen doen we niet meer. Dus als we een uitnodiging afwijzen is dat niets persoonlijks maar gewoon omdat het voor ons niet meer te doen is.

En ook dat vinden we niet erg. Natuurlijk is het gezellig om soms mensen weer eens te zien. Maar dan doen we dat liever op een voor ons minder stressvolle manier.

We hebben hier goed over gepraat en zijn blij dat we dit besluit genomen hebben. Scheelt mensen ook weer 7 zitplaatsen πŸ˜‚πŸ˜‚.

Wie weet komt er in de toekomst ooit nog een rolstoelbus en wordt het allemaal makkelijker. Maar daarvoor moet ik eerst weer een kringloopschat vinden hahaha.😬

Maar ik vind het alleen al fijn dat we er nou gewoon over uit zijn. En dat we er allemaal achter staan. Het geeft in ieder geval veel rust. Het zou ook mooi zijn als ik nou ook stop met ouder worden. Alweer bijna 43. πŸ˜©πŸ™ˆπŸ™Š

One thought on “Verjaardagallergie.

  1. Maar serieus…. op een verjaardag spreek je toch 90% van de mensen niet… je bent alleen maar aan het rennen…. nee hoor ik vier alleen Jamie’s verjaardag en dit jaar hebben we dat ivm vakantie zelfs naar Peters verjaardag op 16 juni verplaatst..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *