Onwetendheid

Ik kreeg er weer één. Een reactie dat we toch maar mazzel hadden dat we dat zo allemaal krijgen van de gemeente.

Ik weet, het is onwetendheid. Maar ik word er soms zo moe van. Want zoals het er tot op heden naar uit ziet zullen we nog steeds zo een €32.500,- zelf moeten gaan betalen van het geen de Gemeente Amersfoort laat plaatsen.

En gisteren was het hoog tijd om de financiën weer eens goed in kaart te brengen. En staat de teller voor het opknappen van het huis al op €9000,- !

Straks de nokverhoging van €17.000,- inclusief vergunning en het afwerken van de zolder van circa €4000,-

Dat is bij elkaar opgeteld €53.500,- !! En dat is freaking veel geld! En ook met aftrek van de doneeractie en waardebiljetten staat de teller nog altijd ver in de min.

Dan moeten we de tuin nog laten doen en loopt de teller van het opknappen nog op omdat we de muren beneden en op zolder nog moeten doen, raambekleding voor beneden en zolder moeten kopen, een gasfornuis, in alle inbouwkasten planken moeten maken, etc etc.

Steeds weer als ik al die bedragen zie schrik ik me rot. Maar ik blijf het nog altijd vervelender vinden als mensen maar niet in willen zien dat dit hele traject ons dit niet alleen leeggezogen heeft het afgelopen jaar. Maar ook dat het ons enorm veel geld heeft gekost.

Voor niets gaat de zon op. En rijk zijn we in ons hart. Met ons gezin. Met het feit dat we ieder dubbeltje er voor over hebben om straks iedereen in ons een gezin een fijn en veilig onderkomen te bieden. Een thuis dat voor ons allemaal geschikt is.

Want eerlijk is eerlijk, door de liefde voor onze kinderen doet dit toch minder pijn in de portemonnee. Voor onszelf hadden we dit nooit over gehad.

Maar het zou echt heel fijn zijn als mensen zouden gaan inzien dat we het echt niet allemaal “krijgen”. En dat we straks een torenhoge schuld hebben. En dan is het niet eens ons eigen huis maar een huurhuis ?.

One thought on “Onwetendheid

  1. Begrijp zulke reacties echt niet! Je bent zo open over zoveel wat er is gebeurd en je hebt al zo vaak verteld dat jullie straks met een hoge eigen bijdrage zitten en dat er zoveel dingen zijn die jullie helemaal zelf moe(s)ten betalen.
    Soms hebben mensen een enorme plaat voor hun hoofd ?

Comments are closed.