Illusies

Oké…het geen ik nu ga delen is een verhaal wat wellicht in eerste instantie niet eens echt lijkt. En dat is het waarschijnlijk ook niet echt, maar dat weten we nog steeds niet zeker. Wat ik wel zeker weet is dat het uit mijn systeem moet en ik erover MOET schrijven. Het zit me in de weg.

31 Mei ontving ik een berichtje via Facebook messenger dat onze wereld tamelijk op zijn kop zette. Hieronder zal ik het bericht copy and pasten. En daarna wil ik graag ventileren over het vervolg en gevolg.

Lieve Debbie en Franke ook, van de zijlijn volg ik jullie verhaal, vreet ik me op over de vreselijke bureaucratie die hoogtij viert….. ik wil jullie een voorstel doen….. iets wat niet morgen gerealiseerd is en het is iets wat ik niet aan de grote klok wil hebben hangen:) toen ik 18 was ben ik voor de eerste keer getrouwd…met Jeroen hij was ouder dan ik en hij was arts. Ons geluk duurde niet lang…hij werd na een nachtdienst aangereden door een dronken automobilist. Hij overleed en ik was zijn enige erfgename…. lang verhaal kort. Ik heb daarvan een grote erfenis aan over gehouden. Geld waar ik niet blij mee ben…. geld dat ik haat, geld wat op een deposito rekening staat en het enige wat ik ermee doe ik elk jaar naar *’s rekening het maximaal schenkbare bedrag overmaak (5000 per jaar) dit kan ik.doen van de rente die vrij komt en dan nog groeit het bedrag aan. Tot haar 18e kan ik dit doen.

Maar zoals gezegd het bedrag groeit… en ik moet er belasting over betalen en ik ben niet blij met dit geld. Jullie situatie grijpt mij zo aan, ik vind het zo oneerlijk en zoveel meer…. de afgelopen weken heb ik heel veel nagedacht en ik wil jullie heel heel graag helpen…. ik heb dat ‘stomme geld’ en ik heb het niet nodig…. dwz ik heb het bijna 10 jaar niet aangeraakt….

Ik wil jullie voorstellen om jullie een bedrag te schenken…. het bedrag dat nodig is om of het huis te verbouwen of de unit te plaatsen…. nou is het zo dat als ik het naar jullie zou overmaken jullie schenkbelasting zouden moeten betalen… en ook dat bedrag zou ik voor mijn rekening willen nemen. En het geld zou geen lening zijn…maar een gift…. want echt lieve Debbie…. zelfs als ik jullie help is er nog genoeg, meer dan genoeg…. 
Ik weet dat je dit eigenlijk helemaal niet wilt, maar denk er samen eens rustig over na, kets het niet maar zo af… denk erover, praat erover en maak dan een keuze. Ik zou het graag doen, want jullie zijn gouden ouders en Vido en jullie andere kinderen verdienen een toekomst… een toekomst waarin Vido zich maximaal kan ontwikkelen en jullie andere kinderen ook kunnen ontplooien op een voor hen goede wijze. En jullie lieve Debbie eb Franke, jullie verdienen rust… en als ik daar mijn steentje aan kan bijdragen, door financieel bij te springen met geld wat op een ongelukkige wijze bij mij terecht is gekomen en waar ik niet gelukkig van wordt….. dan is * bijna 10 jaar geleden niet voor niets gestorven en kan ik eindelijk iets goeds doen met het geld (behalve *’s rekening maximaal vullen)…..nogmaals denk er maar overna…. voor nu… alle liefde en kracht om op te knappen en rust in de tent te krijgen. Liefs en dikke kus van mij

Ik heb even eea aangepast zodat niet iedereen gelijk gaat zoeken of wat dan ook. En ookal vind je uit wie mij dit heeft gestuurd hoop en reken ik op discretie. 

Maar kun je je voorstellen hoe wij ons voelde? Het gevoel alsof je de loterij hebt gewonnen maar je het nog niet kunt geloven. Huilen. Snikken. Wat waren wij overstuur. Maar vooral vol ongeloof. Zulke mensen bestaan toch niet? Dit kan toch nooit echt zijn? Maar hoe te dieper in gesprek hoe te meer het echt leek. En wij zaten hier enkel verdoofd op de bank. Want als dit echt zou zijn dan zouden zoveel van onze problemen als sneeuw voor de zon zijn verdwenen. 

Hoi, dankjullie wel voor de lieve woorden. Ik ga morgen even contact opnemen met de accountant die altijd mijn belasting aangifte doet en weet hoe eea geregeld kan worden. Het geld zit zoals gezegd in een deposito, dus ik weet niet precies hoe het daaruit gaat voor een deel. Wellicht is het handig als ik als jij wat bent opgeknapt een keer langskom om eea te bespreken? (* is binnenkort  jarig dus als het uitkomt na het weekend) zodat we elkaar kunnen ontmoeten:) en als jullie dan een richting hebben wat jullie het liefste zou willen en waar gemeente mee akkoord gaat (denk dan de uitbouw?) Zodat er raming gemaakt kan worden in wat voor bedrag er moet komen…. Is dat een idee? Zit ook ff te denken hoe spijkers met koppen te slaan:)

Inmiddels zijn we bijna drie weken verder. En begin ik er steeds meer in geloven dat dit gewoon niet waar is. Zij bestaat wel, dat heb ik allang gecheckt. Maar deze belofte lijkt steeds meer één grote leugen. Ze wilde langskomen om eea te bespreken maar ineens zijn er weer enorm heftige dingen in haar eigen leven gaande waardoor dit niet mogelijk is. 

En wat doe je dan? Vragen hoe het er nou voor staat? Nee dat doe je ook niet. Je kan geen kant op. Frustraties alom en nog veel belangrijker zo ontzettend onzeker en angstig dat ons vertrouwen WEER beschaamd is. En wat dacht je van die opluchting die ineens geen opluchting meer is? Alle avonden en nachten die we erover gepraat hebben, gefantaseerd hebben? Naarmate de dagen vorderen zinkt ons geloof. Ze post wel op diverse social media dingen en we zijn ook nog wel in gesprek. Maar haar belofte wordt verzwegen. En ik trek het gewoon niet meer. Het vreet me op van binnen. Als het echt blijkt te zijn dan is het te bizar voor woorden en zullen we haar voor de rest van ons leven enorm dankbaar zijn. En als het niet echt blijkt te zijn dan maakt ons dat met de grond gelijk. Dan is er zo enorm en ziekelijk gespeeld met ons leven. Met ons gevoel. Met ons vertrouwen. 

En dit speelt dus de laatste weken dagelijks in ons leven. Want wat zouden we graag tegen de gemeente willen zeggen, “fuck die eigen bijdrage, we betalen het in één keer!!”  Zeker omdat we hopen dat we in de toekomst deze woning kunnen kopen. 

En het gevoel dat we dat konden zeggen tegen de gemeente kwam even heel dichtbij. En dat gevoel was zo groots. En het gevoel die zorgen niet meer te hebben was zo verademend. En veel meer dan dat. Ik denk dat ik met geen pen zou kunnen omschrijven hoe het voelt. Hoe het is om mee te maken wat wij de afgelopen weken hebben meegemaakt. 

Ik wil haar vanavond een eerlijke en oprechte mail sturen. En daarin ook benoemen wat ik hier al heb benoemd. Haar uitleggen dat ze onze wereld op zijn kop heeft gezet. Dat ze ons €32.500,- heeft toegezegd waarmee al onze shit opgelost was. En dat door haar zwijgen wij het gevoel hebben dat het allemaal niet waar blijkt te zijn dit hele verhaal. En dat we er ook geen kant mee op kunnen. Want wij zijn helemaal geen aasgieren. Geen hebberds. We hoeven niet alles in ons schoot geworpen te krijgen. 

Maar damn…als iemand jouw donkere wolken licht kan maken en al jouw zorgen kan laten verdwijnen als sneeuw voor de zon dan zeg je echt geen nee. Zeker niet als het om de gezondheid en toekomst van je kind gaat. 

En alles omschrijvend voor hoe dit voelt is het volgende. 

Stel je voor…

Je ontvangt een bericht van een loterij waarin je meespeelt. Geachte heer/mevrouw. Wij zijn blij u mede te kunnen delen dat u met uw lotnummers €32.500,- heeft gewonnen in onze loterij. Over de uitbetaling wordt nog contact met u opgenomen. 

Vervolgens wacht je weken en hoor je niets meer. En alles wat je opzoekt en leest doet je vermoeden dat je slachtoffer bent geworden van oplichting. 

En dan? 

Want de loterij is echt. (En natuurlijk kun je met een lotto wel contact opnemen en vragen waar het blijft…maar het geeft wel een beetje weer hoe wij ons voelen.)

24 thoughts on “Illusies

 1. Oh lieve schat wat een toestand! Van…niet te geloven…naar…durf te hopen en blij te zijn…naar…angst om in de zeik te zijn genomen…wat een achtbaan! Zit met kippevel te lezen en mijn hoop stijgt met de woorden die ik langsga…om te veranderen in tranen want…neeeeeee toch? Dat zal toch niet? Weet eerlijk gezegd niet wat ik ervan moet denken maar hoop van harte dat het aanbod gemeend en echt is want man o man dat zou GEWELDIG zijn! Ik hoop dat de persoon in kwestie snel reageert en de hoop niet alsnog de grond in geboord wordt.

  Beredikke knuffel xxx

 2. Sjees meis, wat hoop ik dat het toch doorgaat! Jullie verdienen dit zo! Ik geloof dat dit soort mensen bestaan… en ik hoop zo dat zij zo’n soort mens is. Iemand die jullie dit gunt, omdat jullie het verdienen!
  On duidelijkheid vragen is het enige wat je kan doen… heel veel sterkte en geluk! Ik hoop snel goed nieuws te lezen!!! ??

 3. Oh dat zou echt fuck zijn, ik hoop voor jullie dat mensen echt niet zo gemeen zijn,
  ook al zou je denken dat ze niet helemaal oke is bovenin

  blijft ruk dit ………………..

 4. Debbie en Franke, dit is verschrikkelijk. Ik wens jullie heel veel sterkte. Xx

 5. Écht een bizar verhaal. Hopelijk is het waar en kunnen jullie fuck you gemeente zeggen!!! ❤️❤️

 6. Wat erg. , ik ken de dame niet , en ik hoop dat ze niet iets belooft wat ze niet waar maakt of jullie oplicht , ik geloof wel dat er soms mensen zijn die zoveel goeds doen,en ik hoop uit heel mijn hart dat deze dame zo een mens is , ik laat een kaarsje voor jullie branden , dat het nog goed komt , knuffel

 7. Ik hoop zo dat dit geen zieke grap is van deze persoon want ziek zou het zijn als dit allemaal gelogen blijkt te zijn!

  Ik ga keihard duimen dat ze jullie echt kan helpen en dat jullie indd FUCK YOU gemeente kunnen zeggen!!

  Heel erg veel sterkte ???

 8. Jemig, wat een verhaal!
  Het zou natuurlijk geweldig zijn en ik hoop het oprecht voor jullie. Maar…… ik weet ook eigenlijk niet wat ik ervan moet denken. In eerste instantie klinkt het allemaal heel oprecht en geloofwaardig, maar het is natuurlijk wel raar dat ze nu de boot afhoudt. Zou iemand echt zo gemeen kunnen zijn? Dan ben je wel heel slecht. Pfff….
  Dit kan er ook nog wel bij. Alsof je nog niet genoeg voor je kiezen krijgt.

 9. Kan begrijpen dat het een achtbaan is!!! Heftig,.. ik zou er denk ik toch een belletje aan wagen.. dit is anders niet vol te houden! Veel wijsheid, en ik blijf duimen!!

 10. Jeetje….Het is jullie zo ontzettend gegund!!
  Zou zo ziek zijn als dit een ‘grap’ blijkt te zijn…. Wat wil iemand daarmee bereiken?

 11. Jeetje dat is ook wat…. Ik kan alleen maar hopen dat het wél echt is.. Maar wat een kut streek als het helemaal niet klopt… Ik hoop dat er snel duidelijkheid komt..

 12. pfff meiske wat een achtbaan….de blijdschap naar nu zoo in onzekerheid zitten….ik hoop echt dat dit geen spelletje is wat met jullie gespeeld wordt en deze mev echt het goede met jullie voor heb..anders ben je zeker heel erg ziek in je hoofd en jullie vertrouwen geknakt…knuffel voor jullie beide.

 13. Niet te geloven!!!
  Wat erg!
  Stel dat er zo met je gespeeld wordt: ik moet er niet aan denken!!

  xx

 14. Holy crap, wat een achtbaan!
  Ik hoop met heel m’n hart op een goede uitkomst. <3

 15. Oooohhh lieve Debbie en Franke toch. Dit gaat mijn pet te boven. Dat er mensen zijn die zoiets kunnen verzinnen en dan nog doen ook. Heb er geen woorden voor. Hopelijk komt er snel duidelijkheid. xxx

 16. Hoi Debbie, ook ik heb 2x ’t geschreven gelezen….. het lijkt wel alsof de persoon gereageerd heeft alvorens de mogelijke “gevolgen” voor haar en anderen..? te overzien.
  Het klinkt klinkt echt geweldig en dat zou t ook moeten zijn…. maar nu zitten jullie zo langzamerhand in een nachtmerrie, zo ga je niet om met de gevoelens van jullie die al heel diep in een dal zitten.
  Hopelijk heb je haar gister nog gemaild en daar antwoord op gekregen.
  Heel heel veel sterkte met alles …. xxxx

 17. Ik ben er sprakeloos van. kan me die onzekerheid zo voorstellen. Ik hoop dat dit echt is. Ga duimen voor jullie <3

 18. Jeetje zeg! Ik hoop zo dat t geen valse hoop is.. zou ik echt zo gemeen vinden als iemand je zo in de maling neemt.. wat ontzettend onwerkelijk ik blijf duimen dat het geluk snel jullie kant op komt ??

 19. Inderdaad gewoon open zijn, vraag de vragen die je wilt stellen…zeker ben je pas als het bedrag op je rekening staat….

  Ben er niet gerust op…ben ik nu te argwanend?

  Liefs

  PH

 20. Lieve Deb en Franke
  Hoop zo voor jullie dat deze persoon in kwestie alles meent zou fantastisch zijn !!
  Snap dat het nu een achtbaan is hoop
  En dat het blijft malen is ook niet niks
  Echt zal voor jullie een kaarsje branden dat alles uit mag komen en inderdaad tegen de gemeente kan zeggen fuck
  Liefs Trudy

 21. Pff heftig! Geeft mij een gemengd gevoel..ik zou inderdaad contact opnemen, jullie gevoel gaat nu logischerwijs alle kanten op en dat ik voor niemand goed. Xx

Comments are closed.